Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin geleceğine yön verecek Bilişim Vadisi’nin temellerinin 26 Mayıs Salı günü atılacağını bildirerek, “Temeli atılacak Bilişim Kenti’nden yıllık 50 milyar dolar ciro hedefliyoruz” dedi.

 

Işık, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yaklaşık 3 milyon metrekare alana inşa edilecek Bilişim Vadisi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Bilişim Vadisi ile bilimin teknolojiye, teknolojinin ürüne dönüşeceğini söyleyen Işık, proje kapsamında Türkiye’nin ilk milli bilişim üssünün kurulacağını vurguladı.
Işık, 10 bin metrekarelik Türkiye’nin en büyük Kuluçka Merkezi yanında Vadi’nin uluslararası inovasyon ve teknoloji transfer merkezleri, prototip ve test atölyeleriyle donatılacağını dile getirdi.

 
 
 

5 bin tane Ar-Ge firması yer alacak

Işık, Bilişim Vadisi’nde yaklaşık 5 bin Ar-Ge firmasının yer alacağını kaydederek, “Bilişim Vadisi, 100 bin Ar-Ge personeline, aileleriyle birlikte yaşayabilecekleri sosyal donatılarla zenginleştirilmiş, yüzlerce tedarikçi, lojistik hizmet veren firmalarla binlerce insana iş imkanı sağlayacak. Proje, 1.5 milyon  metrekare kapalı ve bir milyon 250 bin metrekare ofis alanına sahip” dedi.