Internet, hayatımızın olmazsa olmazlarından biri. Gerek gündelik yaşantıda, gerekse de iş hayatımızda sıklıkla kullandığımız bir araç. Peki ülke genelinde Internet kullanım oranı ne durumda?...

Türk Telekom, ülkemizin Internet kullanım profilini çıkarmak için 38 ilde başlattığı ve yüz yüze gerçekleştirdiği çalışmasını tamamladı. Elde edilen verilere göre, Türkiye'deki 19.1 milyon hanenin %52'sinde bilgisayar, %41'inde ise internet bağlantısı mevcut. Sonuçlar, bilgisayar kullanımında yaşanan artışla birlikte Internet kullanımında da artışın olduğunu gösteriyor. En çok tercih edilen bağlantı türü ise ADSL. Zaten günden güne birçok ADSL kampanyasıyla karşı karşıyayız sizin de bildiğiniz gibi.

Türk Telekom, Türkiye genelindeki 38 ilin toplamında yapılan çalışmada, 15 binin üzerindeki haneyle yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdi. Buna göre Internet kullanıcılarının % 60.9 erkek, % 39.1'i ise kadın. Bu arada, eskiden Internet kafelerde Internet'e girmek sıklıkla tercih edilirken, son yıllarda bunun değiştiği ve artık kullanıcıların ev bağlantısını tercih ettiği görülüyor.

Peki Internet'i en çok neler için kullanıyoruz? İşte araştırma sonrasında en çok tercih edilenler:

İnternette gezme/inceleme %87
Facebook %82
E-mail %76
Yazılı mesaj/chat yapma %71
Müzik/radyo dinleme %67
Film/video izleme %66
Haber/gazete okuma %61
Görüntülü-sesli görüşme %59
Sesli görüşme %56
Oyun oynama %55
Müzik indirme %54
CD-DVD oyunları %45
Film/video indirme %44
TV izleme %41
Diğer sosyal medya %37
E-devlet işlemleri %32
Twitter %31
Yazılım indirme %29
İnternetten alışveriş %24
İnternet bankacılığı %23