Yeni Türk Ticaret Kanununda detaylı olarak bahsedilen web sitesi zorunluluğu şirketlerin ortaklarına ve diğer kurumlara karşı şeffaf olmasını amaçlıyor. Zorunlu web sitesi şirketin tüm resmi bilgilerinin yayınlanması gereken bir web sitesi

Bu nedenle şu özellikler ön plana çıkıyor: 
-Web sitesi zorunluluğu tüm sermaye şirketleri için geçerli. 
-Zorunlu kanuni Web sitesi kolayca güncellenebilir olmalı. 
-Yeni Türk ticaret kanununda web sitesinde yayınlanmalı denen tüm bilgiler, raporlar (Toplantı duyuruları, kararları, bilançolar gibi) zorunlu web sayfası içinde bulunmalı. 
-Web sitesi zorunluluğu bilgiye ulaşılması için konuldu. Bu amaçla web sitesiyayını kesintisiz olmalı. Bu sebeple hizmet alınan firma ile bu konuda bir destek anlaşması yapılması hatta bu yükümlülükleri hizmet sağlayan firma ile paylaşılması zorunlu web sitesinin sürekli yayında olması için gerekli. 
-Web sitesi ortakların uzaktan (il dışı ya da ülke dışından ) toplantılara katılması ve oy vermesi gibi esaslar üzerine kurulu olmalı. Yani görüntülü konuşma ve elektronik imzaya dayalı sistemlerin zorunlu web sitesi içinde olması gerekiyor. 
-Web sitesi kanundaki değişiklikleri de öngörecek , değişiklik yapılmaya uygun olmalı. 
-Web sitesini sadece kanuni zorunluluk olarak kullanılmayacağı da düşünülmeli. Maliyet açısından web sitesi hem kanuni şartları hem de genel web sitesi oluşturma amaçlarını kapsamalı.